Ceasuri

Ceasuri

Ceasul este elementul ce a fost privit pana in prezent ca un accesoriu util, insa, treptat, acesta a devenit din ce in ce mai frecvent in vestimentatiile domnilor, fiind privit acum ca o bijuterie.

Istoria acestuia este scrisa inca din secolul XVI, cand masurarea timpului se facea cu ajutorul cadranelor solare sau a clepsidrelor cu apa, nisip, urmate de ceasurile astronomice si pendul. Trecerea catre mecanisme din ce mai mici si mai mobile a fost facuta de catre bijutieri, iar in scurt timp ceasurile au devenit un accesoriu foarte intalnit, ce conferea o nota de eleganta tinutei vestimentare, indiferent de purtator. Datand inca din anul 1868, ceasul de mana  fost privit, o perioada lunga de timp, drept un accesoriu destinat doamnelor insa treptat, a fost adoptat de catre domni pentru a oferi un plus de stil vestimentatiei acestora.

Existente intr-o gama variata si in cadrul magazinului online papioane.eu, ceasurile se impart in mai multe categorii, dintre care putem enumera: ceasuri mecanice, ceasuri automatice, ce nu trebuie intoarse, ceasurile cu quartz, cele electronice, cele clasice, potrivite oricui datorita simplitatii si elegantei acestora, sau ceasurile sport. Ceasul este unul din putinele accesorii pe care domnii le poarta, asadar, este important ca asortarea acestuia sa fie facuta cu bun gust si subtil, tinand cont de verigheta, butonii de la camasa si acul de la cravata. Remarcati-va prin stilul ales, indiferent de culoarea ceasului, nuanta sau materialul acestuia si acordati o mare atentie contextului in care il purtati!